Bakanlıktan sertifikalı sülükçülük

Giderek sorun yumağına dönüşen sağlık sistemine çare aranırken Sağlık Bakanlığı, bilimsel yönü olmayan sülükle tedavinin yaygınlaşması için adeta seferber oldu. Bakanlık, ‘Steril Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği Eğitimi’ adı altında internet yoluyla uzaktan eğitim başlatan Fırat Üniversitesi’nin kurs duyurusunu valilikler ve sağlık il müdürlükleri aracılığıyla Türkiye genelindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına duyurdu.

ÖN KOŞUL ARANMIYOR

Aile sağlığı merkezleri de dahil sağlık kurumlarına Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sülük eğitimine ilişkin afiş ve bilgilendirme yazısı gönderildi. Bu yazılarda sülük eğitiminin 15-19 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden online (uzaktan) çevrimiçi yapılacağı, kursa katılacaklardan 13 bin 500 TL eğitim ücreti alınacağı ve sertifika verileceği bilgileri yer aldı. Eğitimin amacı tıbbi sülük yetiştirme konusunda teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırmak olarak açıklanmasına rağmen üretimin yanı sıra sülüklerin ‘tıbbi uygulamalarda’ nasıl kullanılacağına dair temel bilgilerin verileceği de bildirildi. Eğitime katılacaklarda ‘eğitim seviyesi’ dahil hiçbir ön koşul aranmadığı belirtilirken, “Bununla birlikte biyoloji, tarım veya sağlık alanlarındaki temel bilgilere sahip olmaları önerilir” ifadesi yer aldı. Eğitimi tamamlayanlara sülük yetiştirme, ‘sülükleri sağlık uygulamalarında kullanma’ ve bu alandaki etik kuralları
anlama konularında sertifika verileceği de bildirildi.

Sağlık okur yazar olmayana teslim ediliyor

CHP Balıkesir eski Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sülük yetiştiriciliği ve sülükleri sağlık uygulamalarında kullanacak kişilerde herhangi bir eğitimin aranmıyor olmasının çok ciddi sorunlara yol açacağı uyarısında bulunurken çağ dışı tedaviye Sağlık Bakanlığı’nın destek vermesinin de kabul edilemez olduğunu söyledi. Dr. Şahin, “Kurs sonrası isteyen herkese insan üzerinde tıbbi sülük uygulaması yapmalarına izin veren sertifika veriliyormuş. İnsan vücudu üzerinde müdahale etme yetkisi sadece hekimlere aittir” dedi.

Related Posts

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.