Bakırköy’de yangın merdiveninin girişi tuğlalarla örüldü

Bakırköy’de 3 Katlı Binada Yangın Merdiveni Uygulaması Şaşırttı

İstanbul Bakırköy’de bulunan alt katı iş yeri, üst katları daire olan 3 katlı bir binada, yangın merdiveni çıkışı tuğlalarla kapatıldı. Bina sahibi Ali Bilen, yaptığı açıklamada, “Yangın merdivenini biz yaptırdık, dairenin yangın çıkışına tuğlaları da biz ördürdük. İş yerinde yangın çıkış kapısı var ama diğer kat mesken olduğu için çıkış kapısı yok. İş yerlerinde yangın çıkış kapısı yapılma mecburiyeti vardır, onun için burada çıkış var ama meskenlerde çıkış kapısı mecburiyeti olmadığı için üst katta kapı yok” dedi.

Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangının ardından iş yerlerinde alınan tedbirler gözler önüne serildi. İş yerleri ve dairelerin aynı binada bulunduğu İstanbul gibi mega kentlerdeki uygulamalar sorgulanmaya başlandı. Bakırköy’deki 3 katlı binadaki farklı uygulama dikkat çekti. İş yerinde yangın merdiveni ve çıkış kapısı bulunurken, dairelerin bulunduğu katlardaki çıkışlar tuğlalarla kapatılmıştı.

‘İş Yeri ve Meskenlerde Yangın Merdiveni Önemli’

Bina sahibi Ali Bilen, yaptığı açıklamada, “Binamız üç katlıdır. Bulunduğumuz kat iş yeridir, yangın çıkış kapısı vardır. Diğer katta kiracımız vardır. Yangın merdivenimiz de yönetmeliğe uygun olarak yapılmıştır. Yangın merdivenini biz yaptırdık, dairenin yangın çıkışına tuğlaları biz ördürdük. İş yerinde yangın çıkış kapısı var ama diğer kat mesken olduğu için çıkış kapısı yok. Yangın çıkış ve tahliye merdiveni de hazır ve kullanılabilir durumdadır. Bina bize ait, yangın merdiveni çalışır vaziyettedir. Boşluğa da çıkıyor zaten. Bu binada bir kişi yaşıyor kiracı olarak mesken olarak oturan bir kişi var” şeklinde konuştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Uyardı

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, yaptığı açıklamada, “Yangın merdivenleri yangın anında kaçış esnasında güvenli çıkışı sağlamakla yükümlüdürler. O yüzden tasarımı teknolojik olarak donanımlı olmalı, içerideyse gerekirse pozitif basınçla bastırılarak dışarıya sızmamasını sağlamalıdır. En az her katta 2 tane çıkış kapısının olması, acil durum sistemleri ile desteklenmesi gerekmektedir. Çünkü güvenli bir tahliye için gerekli önlemlerin alınması önemlidir” dedi.

‘Dışarıdaki Yangın Merdivenleri Riskli Olabilir’

İş yeri ve meskenlerin bulunduğu binalarla ilgili uygulamalara dikkat çeken Bingöl, “Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik içinde yüksek katlı binalar için özel kurallar bulunmaktadır. 21 buçuk metreyi geçen binalarda içeride yangın merdiveninin olması gereklidir. Dışarıdaki yangın merdivenleri, yangın anında risk oluşturabilir. Bu nedenle içeride bulunan yangın merdivenleri daha güvenli olabilir” şeklinde konuştu.

Yangın Merdiveni Eksikliği Endişeye Yol Açıyor

Vatandaşlar, gelecekte gidecekleri yerlerde yangın merdivenlerinin varlığını sorgulamaya başladı. Yangın merdiveni olmayan yerlere gitmekten çekindiklerini belirten bir vatandaş, “Bu ölümlerden sonra hayatımızın ne kadar değerli olduğunu anladık. Ödediğimiz paraların karşılığını alamıyoruz” dedi. Bir başka vatandaş da, “Üzülerek söylüyorum ama Türkiye’de yangın güvenliği ciddiye alınmıyor. Bu da insan hayatına mal oluyor. Alınması gereken önlemler bir an önce alınmalı” şeklinde görüş bildirdi.

Related Posts

İsrail-İran çatışmaları bir haftayı doldurdu: Trump’ın savaşla ilgili kararını ne zaman vereceği açıklandı

İsrail-İran arasındaki çatışmalar 7. gününde de devam ederken Beyaz Saray’dan kritik bir açıklama geldi. ABD’nin savaşa dahil olup olmayacağı merak konusuyken Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın iki hafta içerisinde …

Özgür Özel ve Ümit Özdağ görüşmesinden birlik mesajı: Muhalefetin birbiryle çelişkisinin bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz

Özgür Özel ve Ümit Özdağ görüşmesinden birlik mesajı: Muhalefetin birbiryle çelişkisinin bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz

Deprem davasında 42 cana 21 yıl hapis verildi

42 kişinin yaşamını yitirdiği Ekim Apartmanı’nın davasında karar açıklandı.

Dünya çapındaki çatışma ve savaş iklimi nükleer silahlanma yarışını tetikleyebilir: Dünyadaki nükleer cephaneliklerin durumu

Son yıllarda artan çatışmalar, nükleer silahlara ilişkin tartışmaları alevlendirdi. Atom Bilimcileri Federasyonu, son raporuyla dünyadaki nükleer cephaneliğin durumuna ilişkin bilgileri derledi. Rapora göre, dünyadaki nükleer başlık sayısı azalmış olsa da “bomba”nın yıkıcı etkisi geçmişten çok daha fazla. Öte yandan siyaset bilimciler, Ukrayna Savaşı ve İran-İsrail çatışması nedeniyle Soğuk Savaş’tan bu yana azalmaya devam eden nükleer başlıkların yeniden artabileceği konusunda uyardı.

Son dakika! İsrail’den Tahran’a yeni saldırı

İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim sıcak savaşa dönüşürken taraflar günlerdir birbirlerine hava saldırıları düzenliyor. Bölgede gerilim tırmanırken İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a bir saldırı daha düzenledi. İsrail ordusu, İran’ın başkenti …

MHP’li Osmaniye Belediyesi’nde “acil” olmayan ihaleye jet yöntem!

MHP’li Osmaniye Belediyesi, aciliyeti bulunmayan büro malzemesi alımını “pazarlık usulüyle” yaptı. Sadece iki firmanın davet edildiği ihaleyi 2.5 milyon TL’ye bir güvenlik ve bilgisayar firması kazandı.