Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Değer Kaybetti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,06 oranında değer kaybıyla 9.997,85 puandan tamamladı. Endekste, önceki kapanışa göre 107,00 puanlık azalma yaşanırken, toplam işlem hacmi 91,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektörel bazda incelendiğinde, bankacılık endeksi yüzde 0,27, holding endeksi ise yüzde 1,35 oranında düşüş kaydetti. En fazla kazandıran sektör yüzde 1,74’lük artışla spor sektörü olurken, en çok değer kaybeden sektör ise yüzde 2,15 ile elektrik sektörü oldu.

Küresel Piyasalarda Negatif Seyir

Küresel piyasalarda, Çin merkezli teknoloji şirketi DeepSeek’in yapay zeka modeliyle ilgili endişeler, büyük teknoloji şirketlerinin hisse değerlerinde kayıplara yol açabileceğine işaret etti. Bu durum, dünya genelinde negatif bir seyir izlenmesine neden oldu.

Önümüzdeki Verilere Odaklanılıyor

Analistler, yarın yurt içinde sektörel enflasyon beklentilerinin açıklanacağını, yurt dışında ise ABD’de dayanıklı mal siparişleri, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed sanayi endeksinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik analiz açısından, BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.800 seviyelerinin destek, 10.100 ve 10.150 puanın ise direnç konumunda olduğu kaydedildi. Analistler, yatırımcıları dikkatli olmaya ve gelişmeleri yakından takip etmeye davet ediyor.

Related Posts

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.