Elektronik ileti onay ve ret işlemleriyle ilgili yeni düzenleme

AA

Ticari elektronik ileti yönetim sistemi entegratörleri hakkında tebliğde değişiklik yapılarak Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan bildiri, hizmet sağlayıcılara önemli bilgiler içeriyor.

Yürürlüğe giren yeni tebliğ ile ticari elektronik ileti onay ve ret işlemlerinde hizmet sağlayıcılara hizmet verenlerden Ticaret Bakanlığından entegrasyon yetkisi almayanlar için başvuru süresi üç ay uzatıldı. Bu süre zarfında entegrasyon yetkisi olmayanlar ticari elektronik iletilere ilişkin işlemler yapamayacaklar.

ÖNCEKİ DÜZENLEMELER HATIRLATILDI

Önceki tebliğde belirtildiği üzere, entegrasyon yetkisi olmayanlar hizmet sağlayıcı adına ticari elektronik iletilere ilişkin işlem yapamazken, yeni düzenleme ile başvuru süresinin üç ay uzatılması sağlandı. Ayrıca Bakanlık, bu süreyi gerektiğinde üç aya kadar uzatabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.