Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Antik Mısır Uyku Tekniğiyle Angela Morton Uykusuzluğa Son Verdi

İngiltere’nin Lancashire kentinde yaşayan 42 yaşındaki Angela Morton, yıllardır uyku problemi yaşıyordu. Tarihi uyku teknikleriyle ilgili araştırma yaparken ilginç bir yönteme rastlayan Angela, bu basit ama etkili ritüeli uygulamaya başladığında, ilk geceden itibaren farkı hissettiğini söyledi.

“SİNİR SİSTEMİNİ UYARIYOR”

Eski Mısır uyku tekniği olarak bilinen bu yöntem, ayakları mavi nilüfer veya sandal ağacı esansiyel yağı ile nemlendirilmiş serin keten bezlere sarmayı içeriyor. Bu geleneksel uygulama, vücut sıcaklığını düşürerek sinir sistemini rahatlatıyor ve derin uykuya geçişi kolaylaştırıyor.

Kahire merkezli Dr. Nabil Harun, bu yöntemle ilgili konuşurken, “Antik Mısırlılar, vücut sıcaklığının düşmesinin uykuya geçişi kolaylaştırdığını fark etmişti. Serin ayaklar ve aromaterapi etkisi yaratan yağlar, parasempatik sinir sistemini uyararak bedeni gevşetiyor” ifadelerine yer verdi.

Dr. Harun bu ritüelin sadece fiziksel değil zihinsel bir süreç olduğuna dikkat çekerken, “Düzenli bir gece rutini oluşturmak, günümüz biliminde de desteklenen bir yöntem. Serinlik ve hoş kokuların birleşimi, beyin için bir ‘uyku sinyali’ haline gelir” şeklinde konuştu. Angela, bu uygulamayı günlük rutinine dahil ettikten sonra ilk kez kesintisiz bir gece uykusu uyuduğunu belirtti.

DOĞAL UYKU DESTEKÇİLERİ

Roseway Labs uzmanları, bu kadim yöntemi desteklemek için bazı doğal takviyeleri de öneriyor. Özellikle melatonin açısından zengin gıdaların, vücudu doğal uyku döngüsüne hazırlamada etkili olduğu belirtiliyor.

Triptofan ve melatonin içeren süt, yüzyıllardır kullanılan geleneksel bir sakinleştirici içecektir. Gece yatmadan önce bir bardak ılık süt, rahatlamaya ve daha kolay uykuya dalmaya yardımcı olabilir. Melatonin, magnezyum ve sağlıklı yağlar içeren bu kuruyemiş, kasları gevşetir ve REM uykusunu destekler. Yaklaşık 30 gramlık bir porsiyon ideal.

 

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Ayak altındaki kaşıntının sebebi ne? Ayak altında kaşıntı neden olur, nasıl geçer?

Tatiller bitti, şehir hayatı çoktan başladı… Güneş de yerini serin ve yağmurlu havaya bırakıyor. Şimdi kontrole gitmenin ve yazın güneş ışığı gören benleri kontrol ettirmenin tam zamanı… Özellikle ayağınızın altında bir kaşıntı meydana geldiyse bunu mutlaka önemseyin!

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.