Kastamonu’da kaz yumurtası çiftçilerin gelir kapısı oldu

Güncel

Kaz yumurtaları, içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vatandaşlar arasında popüler hale geldi ve çiftçilere önemli bir gelir kaynağı sağlıyor.

Kastamonu İhsangazi ilçesinde faaliyet gösteren çiftçilerin beslediği kazların yumurtaları, artan talep üzerine Türkiye genelinde dağıtılıyor.

Sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin gözdesi

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olan kaz yumurtaları, ilçedeki çiftçi Sabahattin Ciğerci’ye göre Kars dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden talep görüyor.

“Sürekli kaz yumurtası talebi alıyoruz”

Vatandaşların sürekli olarak kaz yumurtası sorduğunu belirten Ciğerci, “Kaz yumurtası eklemlere faydalı bir yumurtadır ve doktorlar da tavsiye etmektedir. Bu nedenle pek çok vatandaş tarafından tercih ediliyor ve biz de talep edenlere kaz yumurtalarını gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.