Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Ekonomist Filiz Eryılmaz değerlendirdi: Altın, petrol ve borsada sessiz pazartesi alarm

ABD tarafından dün gece İran’ın üç nükleer tesisine gerçekleştirilen saldırılar sonrası piyasalarda hareketlilik bekleniyor. Peki Orta Doğu’daki gerilim piyasaları nasıl etkileyecek? Altın, petrol ve borsada son durum ne? Ekonomist Filiz Eryılmaz, gerilimin piyasaya etkilerini değerlendirdi. İşte detaylar…

Balıkçıların cebi de tezgahı da dolu: Mezgit ve istavritte hem bolluk hem talep var

Balıkçıların cebi de tezgahı da dolu: Mezgit ve istavritte hem bolluk hem talep var

İslam Memiş net konuştu! ‘Alabildiğiniz kadar alın, yasaklanabilir’

TV100 YAYININDA FİZİKİ VARLIKLARA DİKKAT ÇEKTİ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100 kanalında katıldığı yayında yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Yeni dünya düzeninde yatırım anlayışının kökten değiştiğini savunan Memiş …

ATM kullananlar dikkat! Kartınızı bilerek yutabilir!

ATM’lerde kart güvenliği için güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda ATM’ler güvenlik nedeniyle kartınızı yutabilir.

144 bin kişiye istihdam sağlayacak! Projenin detaylarını Bakan Uraloğlu paylaştı: 50 milyar dolarlık yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarını, jeopolitik konumunu ve devam eden projelerini detaylı şekilde anlattı. Özellikle demiryolu, karayolu, havayolu ve denizcilikte önemli ilerlemeler sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, hız limitleri ve trafik güvenliğiyle ilgili yapılan düzenlemeler ile İran ve Irak’ta mahsur kalan uçakların durumuna değindi. Bakan Uraloğlu, Orta Koridor’un Türkiye içindeki 2.262 km’lik belli kısımlarının tamamlandığını belirterek, 50 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek hattın 114 milyar dolarlık üretim etkisi ve 144 bin kişilik istihdam yaratacağını, Türkiye’nin bu stratejik demiryolu ile Çin-Avrupa taşımacılığında kilit NATO ülkesi konumunda olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Suriye arasında işbirliği protokolü! ‘Türkiye’nin tecrübesi ile şekillenecek’

Türkiye ve Suriye’nin sağlık bakanlıkları arasında işbirliği protokolü imzalandı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Halep ve Şam’da tarafımızca işletilecek olan sağlık tesislerinin planlama ve işletme süreçleri, Türkiye’nin sahip olduğu tecrübeyle şekillenecektir” dedi.