Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Yapay Zeka Kullanırken Gereksiz Sorgulardan Kaçınmak Önemli

Hayatın her alanında etkinliği giderek artan yapay zekayı kullanırken gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınılması, bu teknolojideki maliyetleri düşürme açısından önem taşıyor. Veri merkezlerinin ve yapay zeka modellerini çalıştıran sistemlerin enerji tüketimi, hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Bu noktada yapay zeka modellerinin gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınarak maliyetleri düşürmeye katkı sağlayacağı belirtiliyor. Her sorgunun sistemler üzerinde yük oluşturduğu ve bu durumun maliyetlere yol açtığı vurgulanıyor.

“Yapay Zeka, İş Dünyasında Köklü Değişimlere Neden Oluyor”

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekaya yatırım yapan ülkelerin gelecekte söz sahibi olabileceğini vurgulayarak Türkiye’nin yapay zeka alanında önemli bir konum elde edebileceğini ifade etti. Yapay zekanın otomasyon yeteneklerinin iş dünyasında köklü değişimlere neden olduğunu belirten Çalış, bu durumun yeni iş alanları yaratmasının yanı sıra bazı endişeleri de beraberinde getirdiğini aktardı.

“Gereksiz veya Uzun Sorgular Maliyetleri Artırabilir”

OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman‘ın dikkat çektiği gibi yapay zeka modellerinin işletilmesi her sorgunun enerji maliyetlerine neden olabilir. Bu maliyetler, modelin karmaşıklığına ve kullanım sıklığına bağlı olarak artabilir. Dolayısıyla, yapay zeka modellerini kullanırken gereksiz veya uzun sorgulardan kaçınmanın maliyetleri düşürebileceği önemle vurgulanıyor. Aşırı nazik veya gereksiz ifadelerin kullanılması da sistem kaynaklarının tüketimine ve dolayısıyla maliyet artışına sebep olabilir. Ancak bu durum kaba iletişim anlamına gelmez, sadece maliyetler üzerinde etkilidir.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir